maanantai 10. helmikuuta 2014

Lapista lääniä

2013 alkoi tonttien katselu. Sen voi ostaa tai vuokrata joko yksityiseltä tai kaupungilta. Hinnat on Lapissakin aika suolaiset eikä tarjontaa paljon yksityisillä ollut. Päädyttiin vuokratonttiin joka on mahdollista lunastaa omaksi. Kaupungille tonttihakemuksia menemään. Kerralla saa aina kolmea tonttia hakea. Siellä ne arpovat että kuka saa ja kuka ei, päätökset tulee postissa. Eka kierroksella ei saatu. Sitten jäätiin odottelemaan uutta hakua uudelta eeh..kaavoitusalueelta? Siellä oli muutama hyvä vaihtoehto, niihin paperit (yksi hassu lomake/tontti) vetämään ja taas odottamaan. Päätöksiin meni 1-2kk joka tuntui ikuisuudelta..

Teille olis tontti myönnetty, jee!  Ensiksi heti rahaa kouraan ja varausmaksu kaupungille. Lasku siis tuli perästä..toista tonnia siihen upposi. Ajoitus vain oli hyvä, eka vuokra pitää maksaa vasta 2015. (varausmaksu=vuokra+lohkominen) 

2/14 käytiin kirjoittamassa vuokrasopimus, helppoa hommaa tähän asti. Nyt meillä on maata mihin rakentaa, mitä tarvitaan seuraavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti