maanantai 10. helmikuuta 2014

Rakennuslupa


Se pelottavin asia.. Sovittiin että mennään yksi asia kerrallaan. No kaikkihan lähtee siitä millaisen mökin haluaa pystyttää ja mitä vaatimuksia kaupungilla siihen on. Niin ja miehellä..ja isällä! 

Halusin pulpettikattoisen modernin talon, autotalli erikseen. No mitästä paskaa, tontille pitää laittaa autotalli talon yhteyteen ja "yhtenäiset kattolinjat". Neliöistä päästiin yhteisymmärrykseen, 100-120m2. Pohja piirrettiin itse, siinä meni monta kuukautta..ja miljoona kompromissia. Helposti tehtävä pohja, saunasta pitää päästä takapihalle, ei ylimääräisiä kulmia, k/oh läpi talon, työhuone, kaks makkaria, yksi kerros, olohuoneeseen isot ikkunat, varaava takka, joku spesiaalijuttu: poreamme. Valmistaloissa oli paljon malleja mutta kaikissa oli jotain vikana. Ja aina kun jotain seinää siirsi, toinen huone kärsi..

Eniten päänvaivaa aiheutti lämmitys, tontille ei ainakaan vielä saa kaukolämpöä. Kaikki vaihtoehdot käytiin läpi, päädyttiin vesikiertoseen lattialämmitykseen, pannuhuone jossa hybridi (puu+sähkö). Voi siis käyttää kumpaa haluaa. 

Pyörittelyjen jälkeen annettiin kuvat piirtäjälle, tässäkuussa sain ekat luonnokset ja käytiin kyläilemässä. Kattokorkeudet, ikkunoiden mitat, invaympyrät, paljon oli vielä asioita jotka muuttui. Vino vai suora sisäkatto..tätäkin jahkattiin paljon. Laitan sitten lopullisesta kuvan. Eniten itsellä hirvittää kuinka pitkä talo meille tulee..kahden auton talli suoraan kyljessä..huhhui..:P Muuten on tarkoitus tehdä pieni, kompakti ratkaisu. 

Sanoja joita tuli esiin keskusteluissa: kaadot, liittymät, viemäröinti, sadevesi, perustus...jep..

Ensimmäisenä aiotaan nyt hommata lupakuvat, ensin pohja- , julkisivu- ja rakennekuvat. Sitten hankitaan lvi- ja sähkökuvat. Hiljoitellen täydennellään lupahakemusta. 

Tiesittekö että lupakuvat täytyy taitella, mutta vain tietyllä hienolla tavalla tiettyyn järjestykseen. Näihin on joku hieno insinööri tehnyt ihan omat ohjeet...:DEi kommentteja:

Lähetä kommentti